Erektionsproblem

Det finns många svåra situationer där en man visar sin viljestyrka och karaktärsfasthet, men det finns ett problem som kan knäcka även en modig och självsäker man. Detta är erektil dysfunktion. Studier visar att över 150 000 000 män världen över lider av erektil dysfunktion, och fram till 2025 beräknas denna siffra öka till 322 000 000. I världen står var tredje man över 35 år inför detta problem. Egentligen kan all denna statistik knappast vara en tröst för någon som själv har upplevt erektil dysfunktion. Motviljan hos män med ED att gå till sjukhuset är ett stort problem för läkarna över hela världen, men det är särskilt relevant i vårt land, där det inte är vanligt att berätta för läkarna om de personliga problemen. Och ärligt talat kan man föreställa sig hur terapeuten på en vanlig distriktsklinik kommer att se på mannen som klagar över sina misslyckanden i sängen i slutet av arbetsdagen.

Hur sorgliga uppgifterna om antalet män med potensstörningar än är, är följande siffror lika deprimerande: endast 10 procent av patienterna letar efter sätt att behandla dem. Detta innebär att de återstående 90 procenten föredrar att lida i tystnad. De lider verkligen, eftersom erektil dysfunktion innebär en oförmåga att ha samlag, och därmed sexuella problem, eller snarare brist på sex, och som en följd av detta – främlingskap från partnern, depression och självtvivel. Många ser erektil dysfunktion nästan som en botgöring och anser att det antingen är ett svårlöst problem eller att det är ett alltför känsligt ämne att diskutera, även med en läkare. Många hoppas också att det ska läka av sig självt.

Erektil dysfunktion kan orsakas av flera typer av orsaker – endokrina, läkemedelsrelaterade, lokala, neurologiska och vaskulära. Allt detta hör till den organiska formen av erektil dysfunktion, när den orsakas av någon förändring eller störning i kroppen. Den psykologiska formen av erektil dysfunktion, där det normala sexuallivet störs endast av neuropsykiatriska störningar, är mycket vanligare. Dessutom läggs nästan alltid en psykologisk komponent till organiska erektionsproblem. Efter att ha eliminerat grundorsaken kan den komma i förgrunden.

Vid behandling av erektil dysfunktion (liksom av alla andra sjukdomar) är det viktigt att känna igen sjukdomen i tid och inte försumma den. Specialister hävdar kategoriskt att de minsta symtomen på en försämring av den sexuella funktionen är en anledning till ett omedelbart besök hos läkaren. Den moderna medicinen har ett enormt utbud av verktyg som är nödvändiga för att hjälpa sådana patienter.

Eftersom orsakerna till erektil dysfunktion kan vara olika bör behandlingen för varje enskilt fall ordineras av den läkare som känner till din sjukdomshistoria och har dina testresultat. Samråd med en specialist är ett oumbärligt steg för att lösa problemet med erektil dysfunktion. Du bör upphöra med tveksamheter om hur “bekvämt” det är att diskutera intima problem med en läkare. Du måste komma ihåg att erektil dysfunktion mycket lätt att behandla, och ju tidigare du träffar en specialist, desto tidigare kommer dina problem att lösas framgångsrikt.

Än en gång bör vi betona de viktigaste punkterna som du behöver veta om erektil dysfunktion, dess behandling och förebyggande.

  • Ingen är säker på sexuellt misslyckande, därför ska du inte ta det till dig. Det bästa alternativet är att vila, lugna ner sig, byta scen och försöka igen efter ett tag.
  • Se till att kontakta läkare och genomgå en grundlig undersökning av en kompetent specialist inom urologi eller andrologi, om du inte får erektion vid onani/natt- och morgonerektion.
  • Om du är orolig för periodiska problem med erektion under samlag behöver du hjälp av en kompetent sexolog.
  • Du ska inte försöka öka samlagets längd på konstgjord väg. Du bör inte fortsätta ett samlag i mer än 4 timmar, även om du kan göra det utan större ansträngning. Det är inte ofarligt för penisens svällkroppsvävnad, eftersom det kan leda till att den hårdnar med tiden.
  • För att minimera sannolikheten för att utveckla erektil dysfunktion bör du: ha en hälsosam livsstil och sluta röka, dricka och dricka alkohol, alltid rådgöra med din läkare innan du tar mediciner, ha ett regelbundet sexliv utan längre perioder av avhållsamhet och sexuella överdrifter, se till att prata med urologen om du är skadad, har genomgått en operation på perineum eller lilla bäckenet eller har diabetes eller högt blodtryck.
Blog

Diagnoserna diabetes och erektil dysfunktion är nära kopplade till varandra. Enligt uppgifter från American Diabetes Association utvecklar cirka 50 % av män med diagnosen erektil dysfunktion med diabetes erektil dysfunktion …

Då kan dramatiska förändringar ske i ditt liv. Det är inte bara spännande och intressant att idrotta, utan kommer också att ge dig ett mer framgångsrikt förhållande. Det fungerar som …

Cialis är ett unikt läkemedel som har gjort behandlingen flexibel. Personen behöver inte känna sig som en patient med det. Människan kan glömma diagnosen och ta Cialis som fungerar i …

Det finns ett gammalt men sant talesätt som säger att “du är vad du äter” och å andra sidan finns det ett annat talesätt som säger att “det är bättre …

Skip to toolbar