Orsaker till erektil dysfunktion

Det är ingen hemlighet att ett av de största hälsoproblemen under 1900-talet är erektil dysfunktion. De flesta män är mycket dåligt informerade om hälsofrågor. Och om hälsoproblem uppstår gör de allt för att dölja sjukdomen och uppfattar den som svaghet eller tecken på ålderdom. Dessutom tillskriver de symtomen trötthet eller stress.
Erektil dysfunktion är en oförmåga att fullfölja samlaget, vilket är nödvändigt för att tillfredsställa sexuella behov.

Erektionsmekanismen är följande. I viloläge innehåller penis, som huvudsakligen består av svampiga och svampiga kroppar, nästan inget blod. Vid upphetsning fylls de med blod, och ischiocavernösa musklerna vid basen av penis deltar i processen; när de drar ihop sig blockerar de utflödet av blod och upprätthåller på så sätt en erektion. Med utgångspunkt i den beskrivna mekanismen kan vi tryggt anta att vid problem med erektion måste orsaken sökas i muskel- och nervfiberns artärer och vener.
Erektil dysfunktion kan återspeglas inte bara i en fullständig avsaknad av erektion, utan också i en kort erektion med för tidig utlösning eller minskad lust och avsaknad av orgasm.

Vad kan orsaka erektil dysfunktion?

Det finns många orsaker till erektil dysfunktion, men vi delar in dem i fem huvudgrupper.

I den första gruppen ingår alltså neurologiska störningar. De inkluderar Parkinsons sjukdom, ryggmärgssjukdomar, cirkulationsstörningar och multipel skleros.

Den andra gruppen är endokrina störningar. Dessa kan vara diabetes, prolaktinom (en hjärntumör), fetma, hypogonadism (underutveckling av könskörtlarna), sarkoidos (en sjukdom där granulom bildas i de drabbade systemen och organen).

Den tredje gruppen är psykiska störningar. Dessa är olika typer av depressioner, narkotikamissbruk, alkoholism och specifika psykiska störningar (“rädsla för impotens” och psykiska trauman i samband med sexuallivet).

Den fjärde gruppen omfattar anatomiska eller fysiologiska penisstörningar. I denna grupp ingår Peyronies sjukdom (en sällsynt patologi där penis är krökt på grund av växande fibrösa förändringar i tunica albuginea i corpora cavernosa) samt olika typer av trauman och skador på penis.
Den femte gruppen är kärlsjukdomar. Dessa är aterosklerotiska lesioner i penis som en komplikation till den underliggande sjukdomen. Ocklusion av artären Iliac (oftast är det resultatet av benbrott i detta område). Venösa sjukdomar (ökat utflöde av blod från penis). Olika cirkulationsstörningar (inklusive stroke) och kombinationer av olika vaskulära lesioner i penis.
Efter att ha studerat de ovan nämnda grupperna kan den aktuella patologin delas in i två typer. Dessa är organiska och psykiska störningar. Organisk dysfunktion uppstår vanligtvis gradvis, medan de mentala problemen dyker upp plötsligt, som en orsak till stress.

I livet finns det ofta flera orsaker till erektil dysfunktion. Till exempel diabetes plus rökning och stillasittande livsstil. Det är omöjligt att utesluta daglig stress, ohälsosam kost, oregelbundet sexliv osv. Alla ovanstående faktorer överlappar varandra och förvärrar detta problem.

Vid behandling av erektil dysfunktion, liksom vid alla andra sjukdomar, är det viktigt att känna igen sjukdomen i tid och inte försumma den. Specialister uppger kategoriskt att de minsta symtomen på sexuell dysfunktion är en anledning till ett omedelbart besök hos läkaren. Den moderna medicinen har ett enormt utbud av verktyg som är nödvändiga för att hjälpa sådana patienter.

Eftersom orsakerna till erektil dysfunktion är olika bör behandlingen i varje enskilt fall förskrivas av den läkare som känner till sjukdomshistorien och har dina testresultat. Ett specialistkonsultation är ett nödvändigt steg för att lösa problemet med erektil dysfunktion. Du bör kasta bort alla tvivel om hur “bekvämt” det är att diskutera de intima problemen med läkaren. Du måste komma ihåg att erektil dysfunktion är mycket lätt att behandla, och ju tidigare du kontaktar specialisten, desto tidigare kommer dina problem att lösas framgångsrikt.

De viktigaste punkterna att veta om erektil dysfunktion, dess behandling och förebyggande

Ingen är säker på att drabbas av sexuellt misslyckande, så du ska inte ta det till dig. Det är bättre att slappna av, lugna ner sig, byta miljö och försöka igen efter ett tag.

Se till att konsultera och genomgå en noggrann undersökning av en kompetent specialist inom urologi eller andrologi om du inte får erektion vid onani/natt- och morgonerektion.

Om du är orolig för periodiska problem med erektion under samlag behöver du hjälp av en kompetent sexolog.

Du bör inte försöka öka samlagets längd på konstgjord väg. Fortsätt inte ett samlag i mer än 4 timmar, även om du klarar det utan större ansträngning. Det är inte ofarligt för penisens svällkroppsvävnad och kan orsaka förhårdning med tiden.

För att minimera sannolikheten för att utveckla erektil dysfunktion: Ha en hälsosam livsstil; uteslut rökning, alkohol och droger; rådgör alltid med din läkare innan du tar några mediciner; ha ett regelbundet sexliv utan långa perioder av avhållsamhet och sexuella överdrifter; se till att prata med en urolog om du är skadad, har genomgått en operation på perineum eller bäckenet, eller om du har diabetes/förhöjt blodtryck.

Blog

Diagnoserna diabetes och erektil dysfunktion är nära kopplade till varandra. Enligt uppgifter från American Diabetes Association utvecklar cirka 50 % av män med diagnosen erektil dysfunktion med diabetes erektil dysfunktion …

Då kan dramatiska förändringar ske i ditt liv. Det är inte bara spännande och intressant att idrotta, utan kommer också att ge dig ett mer framgångsrikt förhållande. Det fungerar som …

Cialis är ett unikt läkemedel som har gjort behandlingen flexibel. Personen behöver inte känna sig som en patient med det. Människan kan glömma diagnosen och ta Cialis som fungerar i …

Det finns ett gammalt men sant talesätt som säger att “du är vad du äter” och å andra sidan finns det ett annat talesätt som säger att “det är bättre …

Skip to toolbar