Symtom på erektil dysfunktion

Erektion är ett fantastiskt fenomen som i gamla tider tillskrivs ett nästan övernaturligt ursprung. Förmågan att ha en stark erektion bland alla folk och vid alla tidpunkter ansågs vara en oumbärlig egenskap hos den “tuffa killen”. Och impotens ansågs (i många delar av världen än idag) bero på häxeri eller svart magi.

I dag, när inte bara erektionens mekanism är väl studerad, utan det också finns en bred arsenal av medel för behandling av sexuella dysfunktioner, plågar en nästan primitiv rädsla för impotens många män.

Om man tidigare ansåg att olika psykologiska problem var huvudorsaken till ED, har denna åsikt nu ändrats. Det har bevisats att erektil dysfunktion i nästan 80 procent av fallen uppstår som en komplikation till olika, främst kärlsjukdomar. Psykologiska orsaker till erektil dysfunktion, såsom rädsla för att inte kunna ha samlag, dominerar hos unga patienter. De flesta patienter med erektil dysfunktion är män över 45 år.

Tecken på sjukdomen

Ska jag slå larm vid ett enstaka “fiasko”? Nej. Läkare anser att det rör sig om en patologisk situation där erektionsproblem förekommer, åtminstone i en fjärdedel av fallen av samlag. Det finns dock ett antal tecken som bör vara skälet till att konsultera en specialist:

  • brist på erektion på morgonen;
  • oförmåga att orsaka erektion under onani;
  • Fördröjning av erektionens uppkomsttakt vid upphetsning eller dess fullständiga frånvaro;
  • snabb utlösning.

Vid erektil dysfunktion av organisk karaktär ökar dessa symtom gradvis, ofta tillsammans med att mannens intresse för sex avtar. Om sjukdomen är baserad på psykologiska problem kan det hända att det inte finns några tecken på kränkningar utanför samlag (morgon erektion kvarstår och svårigheter under samlag observeras inte konstant utan bara då och då).
Manifestationerna av funktionell (psykogen) och organisk dysfunktion har ett antal särdrag. Den psykogena dysfunktionen kännetecknas av en oväntad debut och frekvens av förekomsten. Det finns ett samband mellan den traumatiska situationen och störningens uppkomst. Ett positivt svar noteras under onani, bevarandet av ett erigerat tillstånd under samlag, om det kan påbörjas. Morgon erektion är närvarande.

Organisk ED utvecklas gradvis. Den är närvarande nästan ständigt, i en eller annan grad, och utvecklas med tiden. Det finns inga morgonreaktioner. Under samlag minskar spänningen i penis. Ett samband med andra sjukdomar eller användning av farmakologiska medel, förgiftning avslöjas. Svårighetsgraden av symtomen korrelerar med svårighetsgraden av andra organiska förändringar.

Problemet påverkar båda sexualpartnerna. Därför är det oerhört viktigt att påbörja en snabb behandling av erektil dysfunktion hos män så snart sjukdomens första tecken uppträder.

Diagnos av erektil dysfunktion

Du bör kontakta en urolog eller androlog med klagomål på potensbrott. Läkaren frågar patienten i detalj om sexuell aktivitet både i nuläget och tidigare och är intresserad av relationens karaktär med en partner. Det är viktigt hur de första tecknen på impotens uppträdde, hur ofta och under vilka omständigheter det manifesterar sig.

För att indirekt fastställa hormonella störningar undersöks könsorganen, skelettets struktur, kroppshår och musklernas tillstånd. Särskilt viktigt är bedömningen av det kardiovaskulära systemets tillstånd. Om en patient med erektil dysfunktion till exempel har mer än tre riskfaktorer för kranskärlssjukdom ombeds han eller hon att genomgå ett stress-EKG och hjärtultraljud. Det beror på att vid allvarliga patologier i hjärtat och blodkärlen kan sexualliv eller behandling av impotens vara kontraindicerat.

Impotens är inte en sjukdom i sig själv. Den är ett symptom på andra sjukdomar i kroppen. De vanligaste är diabetes mellitus, övervikt, högt blodtryck, ateroskleros, kardiovaskulära sjukdomar – blodet kommer inte in i penis, hormonell obalans – brist på testosteron, sjukdomar i urin- och könsorganen, leversjukdom på grund av alkohol- och cigarettmissbruk.
Ibland kan denna störning manifestera sig hos nästan alla män under påverkan av yttre omständigheter. Diagnosen ställs endast om dysfunktionen kvarstår i tre månader eller mer. I detta fall krävs impotensbehandling på en multidisciplinär klinik, efter en preliminär undersökning och fastställande av störningens orsaker.

Blog

Diagnoserna diabetes och erektil dysfunktion är nära kopplade till varandra. Enligt uppgifter från American Diabetes Association utvecklar cirka 50 % av män med diagnosen erektil dysfunktion med diabetes erektil dysfunktion …

Då kan dramatiska förändringar ske i ditt liv. Det är inte bara spännande och intressant att idrotta, utan kommer också att ge dig ett mer framgångsrikt förhållande. Det fungerar som …

Cialis är ett unikt läkemedel som har gjort behandlingen flexibel. Personen behöver inte känna sig som en patient med det. Människan kan glömma diagnosen och ta Cialis som fungerar i …

Det finns ett gammalt men sant talesätt som säger att “du är vad du äter” och å andra sidan finns det ett annat talesätt som säger att “det är bättre …

Skip to toolbar